Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Általános leírás a településről - http://principalis.celodin.hu/borzonce.htm
"Szép panorámát nyújt a környező festői táj, a nyugodt, békés természeti környezet. Mára nagy a 60 év felettiek aránya, jelenleg nincs regisztrált munkanélküli, dolgozni a közeli falvakba és Nagykanizsára járnak."
A Magyar Nagylexikon szócikke - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/29034.html
A szócikkek felismertetett szövege: (A csillag után a kiegészítő kötetből származó szöveg következik) Börzönce: község Zala m.-ben, a Zalai-dombságban, Nagykanizsától 17 km-re É-ÉNy-ra.
Az Új Magyar Lexikon szócikke - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/30331.html
A szócikkek felismertetett szövege: (A csillag után az 1972-es kiadású kiegészítő kötetből származó szöveg következik)
Börzönce adatai az X-travel oldaláról - http://www.x-travel.hu/borzonce/
Az oldalon megtalálhatja azon települések sorát, melyek Börzönce környékén helyezkednek el. Ezen kívül megtudhatjuk Börzönce 2005-ös adatait is: mely közigazgatási egységhez tartozik, a lakások, illetve lakók számát. Börzöncéhez kapcsolódóan még egy linket találunk az oldal alján, mely link a Google szerveren elhelyezkedő térképre irányítja az érdeklődőt. Itt választhatunk az autós térkép, a műholdas térkép és a domborzati térkép között. Az X-travel oldalán megtekinthetjük Magyarország összes településének ezen adatait, térképpel együtt.
Börzönce hivatalos adatai 2006 - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/borzonce-kozseg
Az önkormányzat.net oldalon megtalálhatja bármely település 2006-dik évi hivatalos adatait. Használja a baloldali menü kereső opcióit!
Falutörténet a kezdetektől 1956-ig - http://zalaszentbalazs.nagykar.hu/keptar/638/19917/reszletek.html
Dicséri Simon Pál, az egykori országgyűlési követ, a vidék falvait: "Vannak csinos falui is, minők Szt-Balázs, Gelse, Pacsa" és szőlőit: "...két 114 oldalról emelkedő hegyoldalak venyigével rakatott, s igen jó borokat adnak; - ilyenek a pogányvári, kerecsenyi, hahóti, szentbalázsi szőlőhegyek. A hegyek szőlőtermesztésre alkalmatlan részein tölgy és bükkös erdő terjedez." A „Letöltés” a gépünkre másolja a dokumentumot, az „Előnézet” a gyors megtekintést teszi lehetővé. A „Teljes leírás” linkje a dokumentum teljes – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – szövegét mutatja, ennek a változatnak minden szavára keresni tudunk.
Ki kicsoda Zala megyében - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/31946.html
Ki kicsoda Zala megyében 1996 317old.
Minden egyhelyen - a Földhivatalok honlapján - http://foldhivatalok.geod.hu/telepules.php?page=21139
Börzönce község adatai, várható időjárása, térképe, illetékes földhivatalok. Erről az oldalról továbbléphetünk az adott település honlapjára, a térképcentrumba , illetve a Wikipédiába is. Ezenkívül megtekinthetjük a település, illetve a település régiójának részletes időjárásjelentését és országos előrejelzést is kaphatunk.
Önkormányzati választások 2002 - http://www.valasztas.hu/nepszav03/hu/hirek/jk-borzonce_2002.html
Önkormányzati általános választások: 2002 Végleges adatok BÖRZÖNCE polgármester választás eredményéről Jegyzőkönyvi adatok
Régészeti leletek - http://web.archive.org/web/20100122060120/http://www.zmmi.hu/gm/gyujtemenyek_kozep.html
"A Göcseji Múzeum Régészeti Gyűjteménye a paleolitikumtól az újkorig terjedő időszakból Zala megye északi (az egykori zalaegerszegi járás) és délnyugati (az egykori lenti járás) területein előkerült leleteket őrzi."
Révai nagy lexikona - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/31019.html
Börzöncze,kisk. Zala vm. kanizsai j.-ban, (1910) 310 magyar lak. ; u. p. Zalaszentbalázs, u. t. Gelse.
Wikipédia - A szabad lexikon szócikke - http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rz%C3%B6nce
"A község Zalaszentbalázstól nyugatra hatalmas erdőségek között fekszik. A Kürtösi-patak folyik át a falun, régen Malomároknak nevezték." A szabad lexikon segítségével tájékozódhatunk Börzönce közigazgatási adatairól, népességéről, földrajzi adatairól és elhelyezkedéséről. Olvashatunk egy rövid leírást a település történetéről és a megközelíthetőségéről is.
Zala megye atlasz - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/31821.html
Börzönce térképe és rövid összefoglaló a település történetéről három nyelven (magyar, német, angol).
Zala megye földrajzi nevei - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/31653.html
"Börzönce, Börzöncén, Börzöncérü, Börzön-cére. Korábban Berzence, később Börzönce (Hn. 1882.). — T: 1527, L: 350."
Zala megye kézikönyve - Börzönce - http://www.nagykar.hu/keptar/2724/29213.html
"A község Zalaszentbalázstól nyugatra hatalmas erdőségek között fekszik. A Kürtösi-patak folyik át a falun, régen Malomároknak nevezték. Határa dombos, agyagos, árkokkal szabdalt."

Insert failed. Could not insert session data.